De wereld verandert in een ongekend tempo; eerst de Coronacrisis en nu de oorlog in Oekraïne. Veel mensen en organisaties hebben daardoor te maken met meer veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslag dan ze gewend waren. Wat opvalt, is dat niet iedereen daar op dezelfde manier op reageert. Dat wordt voor een groot deel verklaard door iemands Mentale Kracht. En die kun je voor een groot deel ontwikkelen.

Op donderdag 22 september organiseren we het Congres Mentale Kracht. We willen in dit praktijkcongres graag de mooiste inzichten uit de praktijk, de nieuwste kennis vanuit de wetenschap, persoonlijke boeiende verhalen, praktische interventies, toepassingen van techniek, inspiratie en beleving met je delen. Dwars over vakgebieden en branches heen.

Hoe zorg je ervoor dat jij, jouw team en jouw organisatie eraan werken om nog beter om te kunnen gaan met de veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslagen die er nu en in de toekomst op jullie afkomen? En hoe doe je dat op een manier die bij je past én effectief is?

Je kunt kiezen uit twintig inspirerende sprekers en workshops. Het wordt een bijzondere dag om vanuit heel verschillende gezichtspunten naar het thema te kijken, met diverse praktische interventies kennis te maken en van mensen uit heel verschillende organisaties te horen wat hun ervaringen zijn.

Het Congres is daarmee een plek om informatie en inspiratie op te doen over het onderwerp Mentale Kracht en manieren om daar zelf binnen jouw organisatie mee aan de slag te gaan.

SPREKERS EN WORKSHOPS

Wetenschap
Wetenschappers van binnen- en buitenlandse universiteiten en organisaties vertellen over hun onderzoeken naar mentale kracht. Thema’s die besproken worden zijn o.a. het meten van mentale kracht, ontwikkelen van mentale kracht in leiderschap, het belang van mentale kracht bij duurzame carrières, de gevolgen van Corona en werken aan mentaal krachtige teams.​

Praktijk
Hoe werken organisaties in de praktijk aan meer mentale kracht bij hun medewerkers en teams? Sprekers vanuit het onderwijs, de brandweer, de sport, defensie, de ICT-branche en de zakelijke dienstverlening vertellen over hun ervaringen en delen tips.

Interventies
Mentale kracht kun je ontwikkelen. Maar welke manieren zijn er en welke passen er bij mij en mijn organisatie? Je kunt kennismaken met een aantal heel verschillende interventies. Denk aan emotiecontrole, stressreductie, een stil hoofd, toepassingen van Virtual Reality, de inzet van biofeedback, werken met doelen in de topsport etc.

Locatie
Bij een inspirerend congres hoort een bijzondere locatie. We ontvangen je graag in Klooster Nieuw Sion nabij Deventer. Wanneer je met het OV komt, zorgen we natuurlijk voor vervoer van en naar het station.

Tickets
De kosten voor deelname bedragen € 145,- excl. btw. Je kunt dan deelnemen aan alle lezingen, workshops en andere activiteiten. Wij verzorgen ook koffie en de lunch. Ook kun je jouw persoonlijke Mentale Kracht MTQ-profiel laten maken en dit bespreken met een gecertificeerde coach.
Groepstickets
Wanneer je deze dag met een aantal collega’s of relaties wilt komen, kunnen we dat natuurlijk graag regelen. Eventueel kunnen we dan ook een maatwerkprogramma voor jouw organisatie organiseren.

Afhankelijk van de groepsgrootte en jullie wensen kunnen we een offerte daarvoor maken.

Zelf bijdragen?
Misschien wil je zelf ook een bijdrage leveren door een presentatie of workshop te verzorgen over een project of onderzoek dat interessant is om met andere bezoekers te delen? Ook daar bieden we graag de mogelijkheid voor. Ideeën zijn altijd welkom!

We zijn volop bezig met de invulling van het programma. In de komende weken houden we je graag op de hoogte van nieuwe sprekers en workshops waar je aan kunt deelnemen!

Partner van het Congres voor Mentale Kracht worden?
Het thema Mentale Kracht staat volop in de belangstelling. Laten zien dat jouw organisatie ook werkt aan dit thema kan door het te ondersteunen. Wij bieden de mogelijkheid om content rondom het thema aan te leveren en jouw logo mee te nemen in alle uitingen rondom het congres (nieuwsbrief, interviews en items op radio (en evt. tv), artikelen in kranten en vaktijdschriften of via digitale kanalen.

Het Centrum van Mentale Kracht
Wij willen eraan bijdragen dat mensen in Nederland weten hoe mentale kracht in elkaar zit en dat ze weten hoe ze die kunnen ontwikkelen. Dat doen we samen met organisaties, wetenschappers, onderwijsinstellingen en coaches. Wil jij ook partner worden van het Centrum voor Mentale Kracht? We vertellen je er graag meer over!

Wij kijken er naar uit om samen met jou een verrassend, inspirerend en onderscheidend Congres Mentale Kracht te beleven in juni!

Meer informatie?
Neem contact op met Marlies Kracht van het Centrum voor Mentale Kracht op 030-820 09 20 of stuur een email naar info@centrumvoormentalekracht.nl

Specificaties

Datum

wo 06-04-2022

Categorie

Nieuws

Het boek Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is inmiddels verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Zo word je partner!

Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.