Mentaal krachtige jongeren presteren beter!

Onderzoek toont aan dat mentaal krachtige jongeren 25% beter presteren op school en minder snel uitvallen. Ze slapen beter, tonen een betere opkomst, zijn meer betrokken bij de groep en hebben hogere ambities.

Voor jeugdzorg/onderwijs

Je wilt de jongeren en studenten waar jij mee werkt zo goed mogelijk begeleiden. Daarbij besteed je niet alleen aandacht aan vaardigheden en kennis, maar ook aan thema’s als weerbaarheid, zelfvertrouwen en veerkracht.

Inzicht in Mentale Kracht

Mentale Kracht is een breed concept. Het gaat om de eigenschap die jongeren in staat stelt om (beter) om te gaan met de veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslag waar ze mee te maken hebben. Daarmee ben je zowel pro- als reactief aan het werk.

Iemands Mentale kracht is opgebouwd uit acht verschillende factoren. Dat betekent dat iedereen een uniek profiel heeft en een maatwerk aanpak altijd het meeste effect heeft. Door te werken met de MTQ PLUS-tool ben je in staat om jouw kandidaten zelfinzicht te geven en de meest effectieve interventies in te zetten zowel individueel als in een groep.

Effecten van Mentale Kracht

Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mentale kracht. Zo is er o.a. een sterk verband aangetoond met aanwezigheid, het afronden van een opleiding, verzuim, uitval bij een opleiding, het vinden en houden van een baan of stage en pestgedrag. Het is dan ook logisch dat er steeds meer belangstelling voor het thema ontstaat.

Persoonlijke ontwikkeling

Maar ook voor je eigen ontwikkeling is werken aan mentale Kracht natuurlijk een goed idee. Wanneer jij zelf mentaal krachtiger wordt kun je beter omgaan met de uitdagingen en stress waar je in je werk mee te maken hebt. Daarnaast blijken programma’s op het gebied van mentale kracht meer effect te hebben wanneer niet alleen studenten of jongeren dit volgen, maar ook docenten en andere stafmedewerkers werken aan meer mentale kracht!

Maak een grote stap in jouw persoonlijke ontwikkeling en vergroot jouw deskundigheid op het gebied van Mentale Kracht. Wij hebben de kennis en ervaring om dat mogelijk te maken. Dat kan in de vorm van de opleidingen die we aanbieden tot erkend coach mentale kracht of master coach mentale kracht, maar ook individuele coaching en maatwerkoplossingen voor het onderwijs en de jeugdzorg behoren tot de mogelijkheden.

Meer weten? We bespreken graag de mogelijkheden met je!

Ons aanbod voor jeugdzorg/onderwijs

Toon alles
1 2
Naar alle diensten

Het boek over Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is in 2021 verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Zo word je partner!

Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.