Meet hoe mentaal krachtig je bent

MTQ-PLUS test

Mentale Kracht gaat over hoe effectief mensen omgaan met uitdagingen, stress en tegenslag. Het beschrijft de mindset die mensen aannemen in alles wat ze doen en is nauw verwant aan kwaliteiten zoals karakter, veerkracht en grit.

Door de samenwerking met AQR international kunnen we onder andere de MTQ Plus (Mental Toughness Questionnaire Plus) inzetten die deze kwaliteiten in kaart brengt.

De meeste tools richten zich op het meten van gedrag (hoe we handelen) en emoties (hoe we ons voelen). In de MTQ kijken we naar hoe we denken omdat dat bepaalt hoe we ons gedragen en wat we voelen. Onderzoek onder leiding van professor Peter Clough heeft de belangrijkste onderdelen van Mentale Kracht. Dit onderzoek is de basis voor de MTQ-PLUS. Dit instrument is de afgelopen jaren gebruikt in meer dan 80 landen. De tool wordt ingezet en onderzocht door meer dan 20 universiteiten. Het instrument wordt gewaardeerd voor de betrouwbaarheid, validiteit en toepasbaarheid.

Het Centrum voor Mentale Kracht is de aanbieder van de MTQ-PLUS in Nederland en certificeert gebruikers van de tool zodat zij deze ook zelf kunnen inzetten in hun organisatie of adviespraktijk.

Specificaties

Voor wie

Voor coaches , Voor HRM , Voor jeugdzorg/onderwijs , Voor jou , Voor leidinggevenden

Kosten

Conform offerte

Locatie

Utrecht, locatie volgt

Agenda

Het boek over Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is vorig jaar verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Dit vind je wellicht ook interessant