Samen met je collega’s op een inspirerende manier werken aan meer mentale kracht

Incompany/maatwerk

We laten mensen in onze trainingen, coaching en adviezen op een andere manier kijken naar zichzelf, hun omgeving en hun veerkracht. Al meer dan 12,5 jaar. We doen dat door zoveel mogelijk praktijkervaring en wetenschappelijke kennis samen te brengen binnen een organisatie die met beide benen in de praktijk staat.

We werken voor organisaties binnen de overheid, zorg, welzijn, onderwijs en het bedrijfsleven. Daarnaast verzorgen we leiderschapstrainingen en programma’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid voor bedrijven. Dit doen we voor individuen en teams. Zo is er ook een programma voor leidinggeven. Een van de uitdagingen voor leidinggevenden is het begeleiden van medewerkers na deze periode naar een “nieuw normaal”. De kern van leidinggeven zal het zorgen voor duidelijkheid én aandacht voor de teams zijn en blijven. Het blijft waarschijnlijk een uitdaging om te zorgen voor verbondenheid met elk individu en het team als geheel zonder elkaar fysiek zo vaak te ontmoeten als we gewend waren.

Mentale kracht is een persoonlijkheidstrek die je kunt ontwikkelen. Doordat mensen zeer verschillende profielen hebben is het belangrijk om op basis van de ontwikkelambities een plan samen te stellen dat aansluit bij de persoon en haar/zijn drijfveren. Hiervoor kan de MTQ test ingezet worden.

Organisaties in ons land besteden veel aandacht aan het inzetbaar houden van mensen op de arbeidsmarkt. Werken aan mentale kracht is een belangrijke, maar ook betrekkelijk nieuwe invalshoek bij dit soort projecten. Maar wel eentje die effectief blijkt te zijn. Voor een betere inzetbaarheid is werken aan meer mentale kracht dus een belangrijke randvoorwaarde.

De tools, programma’s, het leiderschaps en teamscoachingpakket van het Centrum voor Mentale Kracht kan voor managers interessant zijn om zich goed voor te bereiden op de komende periode. We denken graag met je mee hierover!

Specificaties

Voor wie

Voor coaches , Voor HRM , Voor jeugdzorg/onderwijs , Voor leidinggevenden , Voor teams

Kosten

Conform offerte

Duur

In overleg

Locatie

In overleg

Het boek over Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is vorig jaar verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Dit vind je wellicht ook interessant