Over ons

Mentale kracht kun je gewoon trainen. Dat is onze overtuiging. Het Centrum voor Mentale Kracht is een vindplaats van kennis, ervaring en toepassingen van mentale kracht voor organisaties, professionals en publiek.

Onderdeel van Gewoon-HR

Gewoon-HR is initiatiefnemer van het Centrum voor Mentale Kracht/ Center for Mental Toughness NL waarin we de kennis en ervaring van coaches, leidinggevenden, professionals en (internationale) wetenschappers samenbrengen. Ons doel is ervoor te zorgen dat iedereen weet wat Mentale Kracht is én manieren kent om die te vergroten wanneer ze dat willen. We geven lezingen, trainingen, workshops en coaching zowel in-company als in de vorm van open-inschrijvingen. Daarnaast bieden we tools aan en delen we relevante informatie over het thema.

Voor meer informatie over Gewoon-HR bekijk de website. Ook een initiatief van Gewoon-HR is de stichting Toeterjoepies, die jongeren met een achterstand helpt bij het vinden van werk, stages of een opleiding.


Kennis en ervaring

Bij het Centrum voor Mentale kracht komen kennis en ervaring op het gebied van mentale kracht samen. Onze trainers en coaches hebben de afgelopen 13 jaar getraind en gecoacht bij tientallen organisaties zoals: COA, gemeenten (waaronder Utrecht, Amersfoort, Rotterdam en Deventer), Cliniclowns, jeugdzorginstellingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen (waaronder UMCU en Cardia Ouderenzorg), adviesbureaus (waaronder MWH en Sentec), Het Rode Kruis, Provincie Utrecht en Overijssel, VeiligThuis, onderwijsinstellingen (waaronder Hogeschool Rotterdam, TU Delft, Saxion University, Albeda College).


Wetenschappelijke aanpak met AQR International

Het Centrum voor Mentale Kracht werkt nauw samen met AQR International. We zijn er trots op dat we als enige organisatie in Nederland deel uitmaken van hun internationale netwerk in tachtig landen van adviseurs, coaches en twintig wetenschappelijke instellingen op het gebied van Mentale kracht en leiderschap.

Door onze samenwerking met AQR kunnen we hoogwaardige psychometrische tools, waaronder de MTQ Plus (Mental Toughness Questionnaire Plus) inzetten. Deze zijn te gebruiken voor alle doelgroepen, onafhankelijk hun opleiding of leeftijd, en allemaal goed gevalideerd door universiteiten en psychologische instanties. Samen bieden we inspirerende tools, effectieve interventies en meest recente inzichten op het gebied van het ontwikkelen van mentale kracht vanuit onze gezamenlijke ambitie om mensen meer inzicht te geven in hun mentale kracht én manieren om die te vergroten wanneer ze dat willen.


Kwaliteit

We zijn partner van het Nationaal Inzetbaarheidsplatform van TNO en gecertificeerd door OVAL, de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid. OVAL bundelt de krachten van dienstverleners die actief zijn op het terrein van vitaliteit, activering en loopbaan. De trainers/coaches zijn gecertifieerd door NOLOC of NOBCO. Daarnaast zijn een aantal collega’s geregistreerd psycholoog NIP/arbeidsdeskundige.


Accreditatie

De leergang Erkend Coach Mentale Kracht is voorgelegd ter accreditering door NOBCO en de SKB.

Zo word je partner!

Wij zijn op zoek naar partners voor het Centrum voor Mentale Kracht / Center voor Mental Toughness in Nederland en België. Werken aan mentale kracht staat steeds hoger op de agenda bij individuen en organisaties. Dat zorgt er voor dat wij veel vragen krijgen om mee te denken over programma’s, opleidingen en coaching. Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.

Become Partner