Kennis door onderzoek

Het concept mentale kracht bestaat uit acht onafhankelijke factoren die bij elkaar bepalen hoe mentaal krachtig je bent als persoon. Het gaat om acht schalen die lopen van mentaal gevoelig aan de ene naar mentaal krachtig aan de andere kant.

Onderzoek

Wij vinden het belangrijk dat onze tools, adviezen en programma’s gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten en effect hebben op mensen waar wij voor werken. Daarom werken we nauw samen met AQR International. We zijn er trots op dat we als enige organisatie in Nederland deel uitmaken van hun internationale netwerk in tachtig landen van adviseurs, coaches en twintig wetenschappelijke instellingen op het gebied van Mentale kracht en leiderschap.

We weten wat er op andere plekken in de wereld m.b.t. Mental Toughness wordt ontwikkeld en passen de nieuwste tools en inzichten toe in Nederland. Samen bieden we inspirerende tools, effectieve interventies en meest recente inzichten op het gebied van het ontwikkelen van mentale kracht vanuit onze gezamenlijke ambitie om mensen meer inzicht te geven in hun mentale kracht én manieren om die te vergroten wanneer ze dat willen.

Onze artikelen publiceren we op onze Kennisbank. Heeft u een aanvulling? Dat horen wij graag.

Het boek over Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is vorig jaar verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Dit vind je wellicht ook interessant