Ziekteverzuim in ons land is het hoogste in 20 jaar

In verschillende media verschenen berichten over het oplopen van het ziekteverzuim tot 4,8 procent. Dat is volgens Arboartsen het hoogste percentage in twintig jaar. De trend dat het psychisch verzuim blijft stijgen, is reden tot zorg.

Volgens bedrijfsartsen moet er snel iets gebeuren. Maar wat? Hoe kun jij uitval door stress en burn-out voorkomen in jouw organisatie?

Veel HRM-ers, coaches en leidinggevenden hebben dagelijks met de gevolgen te maken. Er is in veel organisaties sprake van een klassieke kip-ei-situatie. We hebben het druk en daardoor vallen er mensen uit. En doordat het dan nog drukker wordt, krijgen medewerkers te maken met nog meer stress. En wanneer je dan ook te maken hebt met een hoog personeelsverloop en grote moeilijkheden om vacatures op te vullen, leidt dat weer tot nog meer werkdruk etc. etc.

We zien op veel plekken projecten om ziekteverzuim terug te dringen gestart worden. Meestal kennen die een standaard aanpak die daardoor ook standaard resultaten oplevert. Ze zijn vooral erop gericht om de omstandigheden op het werk aan te passen. Te weinig organisaties zijn zich ervan bewust dat ze daardoor een grote kans onbenut laten.

Mentale kracht is de eigenschap die bepaalt hoe mensen omgaan met stress, veranderingen en tegenslag. Uit onderzoek blijkt dat je deze voor een groot deel kunt ontwikkelen. Organisaties kunnen hun leidinggevenden en werknemers dus trainen om beter met stress en veranderingen om te gaan.

Specificaties

Datum

Categorie

Nieuws

Het boek Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is inmiddels verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Zo word je partner!

Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.

Contact

Contact Us