Mentale Kracht is effectief omgaan met tegenslag, veranderingen en stress

Je kunt het gewoon trainen!

Wat is Mentale Kracht?

Mentale kracht is een van de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Het gaat over hoe effectief mensen omgaan met veranderingen, uitdagingen, stress en tegenslag. Los van de omstandigheden waarin ze zich bevinden. In de honderden studies naar het effect van mentale kracht zijn twee dingen duidelijk geworden. Mentale kracht kun je ontwikkelen. En, mentale kracht heeft een positieve invloed op prestaties, welzijn en gedrag. Dat geldt zowel op het gebied van werk, privé, sport als het onderwijs.

De kern is: de beste versie van jezelf te worden binnen de mogelijkheden die je hebt.

Uit onderzoeken geleid door prof. Peter Clough, een toonaangevende Britse wetenschapper op dit vlak en een van onze internationale samenwerkingspartners, blijkt dat mentale kracht voor 25 tot 27 procent bepalend is voor het gedrag en de prestaties van individuen en groepen.

Mentale kracht kun je gelukkig voor een groot deel ontwikkelen en trainen. Het gaat er om, binnen de grenzen van de mogelijkheden die iemand heeft, zo goed mogelijk om te gaan met de veranderingen, tegenslagen en stress waar iedereen nu eenmaal mee te maken krijgt. Om de beste versie te kunnen worden van jezelf die mogelijk is.

Waarom is Mentale Kracht belangrijk voor mij?

Wat ik heb geleerd op school en mijn opleiding:

  • optellen, vermenigvuldigen, breuken,
  • lezen en schrijven
  • veel informatie over biografie, geschiedenis, wetenschap, talen enz…. allemaal heel nuttig en belangrijk

Het is een deel van wat ik nodig heb om het beste uit me zelf te halen.¬† Een heel groot deel van de rest gaat over mijn houding …

Wat ik geleerd zou kunnen hebben…

Contact

Na je bericht nemen we snel contact met je op

Contact Us