Hoe mentaal krachtig zijn jouw medewerkers eigenlijk?

Loont investeren in preventie?

Iedere medewerker heeft te maken met tegenslagen. Een reorganisatie, hoge werkdruk, ruzie op het werk, scheiding, problemen met de kinderen etc.

In veel organisaties is sociaal beleid voor HR en management vooral het opvangen en helpen van medewerkers wanneer er iets naars gebeurd is. Dat is natuurlijk fantastisch. Maar eigenlijk is het ook een vorm van ouderwets personeelsbeleid. Waarom?

We weten zeker dat iedereen te maken krijgt met tegenslag in z’n leven. Hoe iemand omgaat met deze problemen wordt voor een groot deel bepaald door iemands mentale kracht. Wat in de afgelopen jaren duidelijk is geworden dat mentaal krachtige mensen minder uit het veld geslagen zijn wanneer ze iets naars meemaken. En mentale kracht kun je trainen zodat iemand zich kan voorbereiden of zo’n situatie. Waarom doen we dat dan niet meer?

Veel leidinggevenden vinden het lastig om tijd en geld te investeren in preventie. Hoewel uit steeds meer onderzoeken blijkt dat de investering hierin zich ruimschoots terugbetaalt, komen we meestal in beweging wanneer iemand door het ijs zakt. Mentale kracht is dan een thema waaraan je gaat werken wanneer er iets aan de hand is. Daarmee doen organisaties hun medewerkers en zichzelf tekort. In een tijd waarin we zuinig moeten zijn op medewerkers zien we het welzijn weer dalen op het werk en het verzuim en verloop oplopen. Dat we door  mensen sterker te maken hier een grote invloed op kunnen hebben, lijkt nog niet iedereen zich te beseffen.

Specificaties

Datum

do 08-09-2022

Categorie

Nieuws

Het boek Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is inmiddels verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Zo word je partner!

Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.

Contact

Contact Us