European Mental Health Week 2023

Mental Health Europe (MHE) houdt zijn vierde editie van de Europese Geestelijke Gezondheidsweek (EMHW), die zal lopen van 22 mei t/m 28 mei 2023. Het thema dit jaar is ‘Geestelijk gezonde gemeenschappen.

Geestelijke gezondheid is universeel en essentieel voor bloeiende gemeenschappen. Het doel van de Awareness Week van dit jaar is om het begrip en het leren over geestelijke gezondheid in onze gemeenschappen, scholen, werkplekken en thuis te vergroten, zodat iedereen kan gedijen en bloeien in elke levensfase.  Het bewustzijn van geestelijke gezondheid neemt toe, maar het begrip ervan is niet noodzakelijkerwijs nauwkeurig, volledig of evenwichtig. We hebben ook nog steeds een wereld waarin mensen worden geconfronteerd met stigmatisering, discriminatie en problemen om hulp te krijgen. Velen worstelen in stilte en hebben gevolgen voor hun welzijn, relaties, opleiding en werk. Uitgebreide kennis over geestelijke gezondheid is een noodzakelijke basis voor welzijn, vooral in onze huidige context van pandemie, klimaatangst en financiële zorgen, om er maar een paar te noemen.  Het begrijpen en leren over geestelijke gezondheid moet vroeg beginnen, thuis, binnen onze families en netwerken, op scholen en op onze werkplek. Om geestelijk gezonde gemeenschappen op te bouwen, hebben we voorlichting over geestelijke gezondheid nodig en moeten we deze actief promoten.   

 De Awareness Week van dit jaar wel mensen en gemeenschappen aanmoedigen om hun begrip van geestelijke gezondheid te vergroten. 

Meer informatie over de European Mental Health Week 2023 vind je op de website van Mental Health Europe (MHE)

Specificaties

Datum

Categorie

Nieuws

Het boek Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is inmiddels verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Zo word je partner!

Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.

Contact

Contact Us