Medezeggenschap en blijvende inzetbaarheid bij omgevingsdiensten

Er is veel aandacht bij organisaties voor duurzame inzetbaarheid. Daarbij gaat het om het blijven ontwikkelen om ook op termijn inzetbaar te blijven in een veranderende omgeving.

Werken aan mentale kracht is een belangrijke invalshoek bij dit soort projecten die effectief blijkt te zijn. Mensen die mentaal krachtig zijn, krijgen eerder een (aantrekkelijke) baan en weten die langer te houden. Daarnaast blijkt er ook een sterk verband te bestaan met de manier om mee te kunnen gaan in veranderingen.

De ondernemingsraden van de omgevingsdiensten in Groningen, Friesland en Drenthe zagen dat ook in en wilden graag initiatieven nemen om hun HR-beleid te verbeteren.

In een professionalisering dag hebben we samen aan meer inzicht in het thema en toepassingsmogelijkheden in het HR-beleid bij deze organisaties gehad. In de loop van het jaar wordt op basis van de ideeën gesproken over interventies om te werken aan mentale kracht in de organisaties.

Specificaties

Datum

Categorie

Artikel , Nieuws

Het boek Mentale Kracht

Het boek “Mentale Kracht; je kunt het gewoon trainen” is inmiddels verschenen bij Boom-uitgevers. Daar zijn we hartstikke trots op!

Je mentale kracht (en die van anderen) kun je trainen én vergroten. Colinda van Dijk, Erik Kaptein en Jochem Kamphuis werken in dit boek praktische manieren uit waarmee je direct aan de slag kunt. Ook nemen ze je mee in de recente inzichten van onderzoek naar mentale kracht in relatie tot corona en leiderschap.

Zo word je partner!

Wij kennen mogelijkheden om exclusief partner of strategisch partner te worden van het centrum voor Mentale Kracht / Center for Mental Toughness. Daarbij kunnen we je voorzien van opdrachten, begeleiding, technische middelen zoals case studies en workshops, marketing ondersteuning en leads van partijen die geïnteresseerd zijn in het thema mentale kracht.

Neem contact op met ons voor een vertrouwelijk gesprek en meer informatie over ons partnerprogramma.

Contact

Contact Us